Our first week in Istanbul was amazing. It actually feels like we didn’t do much, like in a productive manner. But when I look at the pictures from last week it feels like we walked the whole city (even though this is not remotely true). That’s why I decided to share a few of my instagram shots with you and introduce you to some popular Turkish food staples that might be good to know when traveling with fructose malabsorption. Check out my instagram profile for more pictures. A nice weekend to you all.
Sucuk – Turkish sausage with garlic. Preferred way of eating: grilled on sandwich or with scrambled eggs.
Türk Kahvalti – Turkisch breakfast: Sucuk, scrambled eggs, lots of cheese, olives and honey.
Gözleme ve Kumpir – Phyllo dough filled with feta cheese and baked potatoe with an innumarable amounts of toppings.
Köfte ve pilav – Meat balls with rice and salad. Simple but delicious.
Manti – Homestyle Ravioli filled with minced meat. Served with yoghurt and hot pepper flakes and dried mint.
Tantuni – Pita bread filled with meat and spices, served with lemon and hot pickled peppers.
Katrin says
Ui, Istanbul. Wir fliegen Ende März und ich freu mich schon so!
fructopia says
Oh, da hast Du wirklich etwas worauf Du dich freuen kannst, leckeres Essen, viele spannende Sachen zu entdecken und heute waren es sogar schon 15 Grad hier =) Diese Stadt ist wirklich atemberaubend. Falls Du irgendwelche Tipps brauchst, melde dich doch gerne!
Katrin says
Tipps nehme ich gerne! Vor allem, wo man gut essen kann. Ich hasse es, schlecht zu essen und das ist immer meine größte Angst im Urlaub 😉
fructopia says
Essen kann man hier wirklich wie ein Sultan. Ich schreib Dir die Tage mal ein paar meiner Lieblingsrestaurants und -imbisse runter und schick sie dir per Mail. Am Besten an die auf deinem Blog?
Katrin says
Ja, vielen Dank 🙂